Ayurveda

Wat is Ayurveda?

AYUS betekent in het Sanskriet ‘leven’ en VEDA staat voor ‘kennis’. Kortom ‘De kennis over het leven. Ayurveda richt zich op het gezond door het leven gaan en spreekt daarbij het zelf genezend vermogen van het lichaam aan. 

Deze kennis is afkomstig van de Veda’s, de oudste Indiase geschriften, waarbij men uitgaat van een holistisch mensbeeld. De leefwijze (waaronder het beoefenen van yoga) en voeding vormen een belangrijk onderdeel. 

De levenswijze is gestoeld op de menselijke maat en brengt balans aan in ons lichaam, de geest en de ziel.

De missie van Ayurveda: Relaxen! Herleven! Verjongen!

Wat is gezondheid?  

Alleen De afwezigheid van ziekte? Of meer? Volgens Ayurveda is dit een staat van zijn.

We worden allemaal geboren met een unieke combinatie van 3 levensenergieën (dosha’s genaamd: Vata, Pitta, Kapha) in combinatie van de 5 basis elementen (water, aarde, vuur, lucht, ether).

  • Vata, bevat de elementen lucht en ether, geven de kracht van beweging
  • Pitta, bevat de elementen vuur en water, staan in voor de kracht van transformatie
  • Kapha,  bevat de elementen aarde en water,  zorgt voor de kracht van structuur & stabiliteit

Zodra er een verstoring ontstaat in deze balans als het gevolg van de manier van leven krijgen we te maken met klachten of ziekten. We kunnen ons bijvoorbeeld lusteloos gaan voelen of moe worden.  Als deze disbalans blijft aanhouden dan uit zich dat in een zieke. 

Ayurveda helpt om het evenwicht op een natuurlijke wijze te herstellen.  Het richt op de bron van eventuele problemen, om het lichaam in eerste plaats te ontdoen van opgestapelde afvalstoffen(ama) & om uw weerstand aanzienlijk te verhogen (ontslakken).

U kunt op consultatie gaan bij een Ayurvedische Specialist om na te gaan welk type u bent en vervolgens bijvoorbeeld gebruik maken van Ayurvedische voeding & massage. (Zie Ayurvedische consultaties & online consultaties).  

DISCLAIMER

Een Ayurvedische behandeling is een alternatieve geneeswijze.

Onze wellness programma's zijn ontworpen voor educatieve en coachingsdoeleinden en niet bedoeld te worden vervangen van een medisch onderzoek, diagnose of behandeling. Neem altijd contact op met uw zorgverlener wanneer je veranderingen brengt in uw dieet en/ of je routine verandert zodat hij ervoor zorgt dat deze bij uw persoonlijke gezondheid passen en zodat het geen invloed heeft op de medicijnen die u gebruikt.

Ayurveda

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x