Reiki

Wat is Reiki?

De term Reiki omvat 2 begrippen: REI  en KI.

REI betekent “Goddelijk” of “Universele” en KI staat voor “kracht”.   Het is dus een Goddelijke kracht of Universele Liefde

Deze universele levensenergie is overal om ons heen en is aanwezig in alles wat leeft. Het is de essentiële energie waaruit wij bestaan.

Reiki is een alternatieve, holistische geneeswijze die al eeuwen oud is. Het kan aangeboden worden aan mensen, dieren, planten, mineralen, dingen en voeding.  Zelfs aan niet tastbare begrippen als relaties en situaties.


5 Reiki beginselen

Just for today - Do not AngerHeden zal ik niet boos blijven of een ander boos maken.
Just for today - Do not worryHeden zal ik mijn geen zorgen maken.

Honor your parents, teachers and elders

Ik zal mijn moeder, mijn vader, mij leraar en mijn naaste eren.

Earn your living honestly

Ik zal mijn brood eerlijk verdienen.

Show gratitude - To every living thing

Ik zal elke morgen met een vreugdevol hart ontwaken en dankbaar zijn voor alles wat op mijn pad komt.


De geschiedenis van Reiki

Reiki heeft steeds bestaan maar kwam doorheen de evolutie van de mens in de vergeethoek.

Het Usui Systeem van Reiki is genoemd naar zijn oprichter, dr. Mikao Usui. 

Rond 1900 was er in Japan aan een katholieke universiteit een hoogleraar Mikao Usui.  In een Zen klooster in Japan bestudeerde hij de onvertaalde Sutra’s en vond daarin de Reiki symbolen die door de vroegere Grootmeesters werden gebruikt.

Door zijn reizen, studie, onderzoek en meditatie ontwikkelde hij de heelwijze van Reiki.  Hij besteedde de rest van zijn leven aan het toepassen en onderwijzen van deze methode.

Mikao Usui gaf vervolgens de kennis door aan Chujiro Hayashi, die de stichter werd van Reiki klinieken. 

Een van de patiënten, mevrouw Hawayo Takata uit Hawaï, die in de kliniek was om van ernstige kwalen te herstellen, werd Hayashi's eerste, bekende westerse student. Zij praktiseerde en onderwees van 1937 tot aan haar dood in 1980 Reiki in de VS en Canada. Haar kleindochter, Phyllis Furumoto, zet nu haar werk voort. Vandaag de dag praktiseren miljoenen mensen over de hele wereld Reiki.

Het Usui Systeem van Reiki wordt door middel van een mondelinge onderwijstraditie, het delen van informatie en het uitwisselen van behandelingen verspreid. Reiki is niet iets wat uit een boek geleerd kan worden – het is iets dat ervaren moet worden door een behandeling te krijgen, een cursus te volgen en met een Reiki behandelaar, -student, of -master te praten.

Mikao Usui

Chujiro Hayashit

Hawayo Takata

Phyllis Lei Furumoto

Daar Chujiro Hayashi niet alle kennis heeft overgemaakt, was Reiki tot voor kort niet volledig.

Sri Sathya Sai Baba heeft enige jaren geleden de ontbrekende kennis en symbolen doorgegeven aan een Amerikaanse Reiki master met de opdracht deze naar de andere Reiki Masters te brengen.

Deze nieuwe inwijdingen worden GOLDEN AGE REIKI genoemd. Volgens Sri Sathaya Sai Baba zullen de komende generaties veel baat hebben van deze nieuwe kennis.


Wens je meer informatie ? 

Reiki

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x