Restoratieve yoga


Restorative of herstellende yoga is een yin-vorm, maar niet alle yin-poses zijn restoratieve yoga. Het is een vorm van yoga die weinig tot geen inspanning vraagt. Het wordt ook wel passieve yoga genoemd én is meer meditatief dan actief.

Je lichaam wordt per les in max 3 à 4 comfortabele poses gelegd, volledig ondersteund met props (bolsters, kussens, dekentjes…) zodat je een heerlijke diepe ontspanning ervaart. Hierdoor word je uitgenodigd om spierspanningen los te laten en diep te ontspannen… Je focus ligt op je ademhaling en op het verstillen van je geest.

De poses worden zelfs tot 15 minuten lang aangehouden. Je lichaam kan zo als het ware van ‘doe-modus’ overschakelen naar ‘zijn-modus’. Zo helpt het met het reduceren van stress en verbetert het fysieke welbehagen. Ook bij ziekte zoals fibromyalgie, CVS, burnout,… of als je nog niet helemaal ‘top’ bent, is restorative dé yogavorm bij uitstek om te herstellen. Je zenuwstelsel en immuniteitssysteem krijgen door deze staat van rust een boost. Restorative yoga kalmeert als het ware je brein heel erg doordat je de pauze knop leert indrukken. Hierdoor daalt het cortisol-gehalte in je lichaam en brengt het zowel je fysieke en emotionele lichaam terug in balans.  

Praktische informatie

Deze één uur durende yogasessie gebeurt in kleine groep van max 4 personen zodat er voldoende aandacht kan gaan naar persoonlijke mogelijkheden en beperkingen.   

Voorzie jezelf van voldoende warme, comfortabel zittende kledij.  Breng 2 dekentjes en een klein kussentje mee.Restoratieve yoga

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x